Криптобанката Nexo затваря две от своите дружества във Великобритания, съобщава Bloomberg. Според съоснователя на компанията, Антони Тренчев, това е част от процеса на „известно преструктуриране“ и „преосмисляне как да обслужваме клиентите си“. Източникът посочва, че причината за затварянето на Nexo Financial Services и Nexo Clearing and Custody е свързана с правната несигурност в Европа.

Според Bloomberg, българската прокуратура разследва Nexo поради подозрения за организирана престъпна група, занимаваща се с пране на пари, банкови услуги без лиценз, данъчни и компютърни престъпления. Въпреки това, Nexo не планира да напусне страната.

Nexo е криптобанка, създадена през 2018 г. и предлага услуги като търговия с криптовалути и отпускане на заеми за около 5 млн. клиенти. Компанията разполага с активи на стойност над 2 млрд. долара и работи в офиси в България, Обединените арабски емирства и Лондон. В момента в компанията работят над 600 души.

През декември 2022 г., Nexo спря операциите си в САЩ и по-късно плати 45 млн. долара по извънсъдебно споразумение с Комисията по ценни книжа и борси в страната след повдигнати обвинения за нарушаване на законите за борсова търговия.

Въпреки проблемите, с които се сблъсква Nexo, компанията продължава да предлага услуги на милиони клиенти по света. Нейните технологии и иновации в областта на криптовалутите ще продължат да бъдат от значение за финансовия свят и за бъдещето на дигиталната икономика.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook