С днешната усъвършенствана технология лицевата биометрия е успешен метод за фирмите да проверяват самоличността на клиентите си с висока степен на увереност, като същевременно осигурява лесно и рационализирано потребителско изживяване.

С напредването на технологиите се развиват и измамите. Лицевата биометрична технология се превърна в основата, на която фирмите и потребителите разчитат, за да проверят своята самоличност. В тази статия ще предоставим първите пет причини, поради които биометричните данни на лицето могат да помогнат на вашия бизнес.

1. Спира измамите
Лицевите биометрични данни предлагат на бизнеса висока степен на сигурност, че клиентът е законен потребител и е този, за когото се представя. Процесът на удостоверяване е рационализиран по начин, по който паролите и традиционното двуфакторно удостоверяване никога не биха могли да бъдат. Всичко, което потребителите трябва да направят, е да погледнат устройството си или друга камера, за да докажат самоличността си.
Нивото на точност може значително да повлияе на способността на бизнеса да се бори с различни видове измами .

2. Лесно е за потребителите
Лицевите биометрични данни също са лесни за приемане от потребителите. Клиентите лесно се отказват от тромави процедури за удостоверяване. Много по-лесно е да погледнете камерата си и да си направите селфи, вместо да въвеждате парола или да получавате текстово съобщение.
Лицевите биометрични данни също придобиват все по-широко приемане сред население. Тъй като опасенията относно поверителността и точността се разглеждат и коригират. Въпреки че използването на какъвто и да е биометричен метод е по-добро, отколкото да не се използва изобщо, има причина всички наши устройства да преминат към лицева биометрия за отключване: просто казано, по-лесно е за потребителя. Бизнесът може да се възползва от това нарастващо приемане и да направи потребителското изживяване по-просто и по-сигурно с една стъпка, което води до по-щастливи клиенти.

3. Осигурява силно застраховане
Все повече фирми възприемат строги практики за застраховане, за да се борят с измамите и да изпълнят регулаторните изисквания. За съжаление, измамниците може да се опитат да твърдят, че е извършена законна покупка, абонаментът е подновен или е направена промяна на акаунта по измамни начини и да поискат връщане на плащането. Търговците в голяма степен носят тежестта на тази измама, когато не могат да докажат самоличността, но разпознаването на лица може значително да намали нейната поява.

4. Може да намали оперативните разходи
Лицевите биометрични данни могат да намалят оперативните разходи, като премахнат необходимостта от текущи трудоемки проверки за сигурност, които се използват за потвърждаване на самоличността на клиента за подозрителни покупки, банкови преводи или промени в акаунта. Това включва изпращане на SMS или имейл на клиент, както и дори обаждане до него, за да се уверите, че той стои зад събитието. Тези разходи за обслужване на клиенти могат бързо да се натрупат, да не говорим за факта, че увеличавате възможностите за вашите потребители да изпитат лошо обслужване.
В допълнение, броят на анализаторите, необходими за преглед, наблюдение и дори коригиране на транзакции, набъбна.
Компаниите могат да елиминират значителни оперативни разходи и да спестят време и ресурси на своите екипи за измами, просто като съчетаят бързо селфи за разпознаване.

Биометричните данни на лицето са надежден начин за фирмите да проверяват самоличността на своите клиенти.
Станете почитатели на Dividento.com във Facebook