Социалната мрежа „ЛинктИн“, която е собственост на технологичния гигант „Майкрософт“, обяви, че ще съкрати 716 работни места. Компанията свързва работодатели и професионалисти в различни сфери и един от големите играчи в онлайн пазара за трудови услуги.

Според съобщение на Ройтерс, съкращенията са наложени поради „колебания“ в търсенето на услугите на „ЛинктИн“. Компанията също така обяви, че ще затвори свое онлайн приложение за търсене на работа, което е ориентирано към китайския пазар.

Социалната мрежа „ЛинктИн“ има около 20 000 служители и през последната година отчиташе увеличение на приходите си във всички тримесечия. Въпреки това, подобно на други технологични компании, компанията е принудена да съкращава служители поради отслабващи икономически перспективи в глобален мащаб.

Според специализирания сайт „Layoffs.fyi“, през последните 6 месеца над 270 000 души са съкратени от компании в технологичния сектор в целия свят.

Въпреки че това е лоша новина за служителите, засегнати от съкращенията, това е напълно в рамките на стандартната практика в бизнеса, където компаниите се приспособяват към промените в пазара. Остава да се види какво ще бъде бъдещето на социалната мрежа „ЛинктИн“ след тези промени и какви ще бъдат последиците за онлайн пазара за трудови услуги.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook