Марк Зукърбърг представи устройството за смесена реалност, наречено „Куест 3“ (Quest 3), разработено от неговата компания „Мета платформс“ (Meta Platforms). Съобщението бе направено в пост в „Инстаграм“ и се появи по време на годишната гейминг конференция. Според информацията, която предаде Ройтерс, „Куест 3“ ще бъде по-тънко с 40 процента в сравнение с предишното поколение и ще предоставя възможност за цветно възприемане на смесена реалност чрез комбинирането на елементи от добавена и виртуална реалност.

Една от основните промени в „Куест 3“ е новият чипсет „Куалком“ (Qualcomm) с двойна производителност на графиката. Зукърбърг обеща повече детайли за устройството по време на годишната конференция на компанията за виртуална реалност, която ще се проведе през септември.

Това съобщение на Марк Зукърбърг идва във важен момент, само няколко дни преди очакваното представяне на първото устройство за смесена реалност на компанията „Епъл“ (Apple). С „Мета“ (предишно наименование на компанията – „Фейсбук“) доминирането на пазара на устройства за допълнена и виртуална реалност, с оценяван пазарен дял от около 80 процента и продажби от 8,8 милиона устройства през 2022 година, според данните на маркетинговата компания Ай Ди Си (IDC), компанията се стреми да запази своята водеща позиция в тази бързо развиваща се индустрия.

С появата на „Куест 3“ с новите си функционалности и подобрения, „Мета“ (Meta) цели да задълбочи присъствието си на пазара на смесена реалност и да продължи да привлича потребителите с впечатляващи възможности за виртуална реалност. Очаква се, че „Куест 3“ ще бъде високоочаквано устройство сред любителите на виртуалната реалност и геймърите. Цената на сета започва от 499 долара, което го прави достъпно за по-широка аудитория. По-тънкият дизайн на устройството също ще бъде важен фактор, като ще осигури по-голям комфорт и по-лесно носене на устройството за продължителни периоди от време.

Заявката на Зукърбърг за цветно възприемане на смесена реалност предлага на потребителите да се потопят в по-реалистични и пълноценни виртуални преживявания. Комбинирането на елементите от добавена и виртуална реалност може да отвори врати за иновативни и вълнуващи възможности в гейминг индустрията, образованието, архитектурата и други сфери.

Със своето ново поколение устройство за смесена реалност, „Куест 3“, „Мета платформс“ (Meta Platforms) продължава да се утвърждава като големият лидер на пазара на устройства за допълнена и виртуална реалност. С оценен пазарен дял от около 80 процента и продажби от 8,8 милиона устройства само през 2022 година, компанията остава водещ играч в тази бързо развиваща се индустрия. Нейната доминация на пазара и продължаващите иновации я поставят в силна позиция за извличане на полза от растящия интерес и търсене на виртуална реалност.

Въпреки това, предстоящото представяне на първото устройство за смесена реалност от „Епъл“ (Apple) наскоро създава очаквания и предизвиква интерес сред потребителите и индустрията. Конкуренцията между „Мета“ и „Епъл“ може да доведе до допълнителни иновации и подобрения в сферата на виртуална реалността. С влизането на „Епъл“ в тази област, се очаква съревнованието да се засили, като компаниите ще се стремят да привлекат и задържат вниманието на потребителите с новаторски функции и подобрения. Това може да доведе до по-бързи темпове на развитие и напредък във виртуалната реалност, което в крайна сметка ще предостави на потребителите по-добро качество на преживяване и по-широк спектър от възможности.

Годишната конференция на „Мета платформс“ през септември ще бъде важен момент за компанията, където се очаква да бъдат представени допълнителни детайли за „Куест 3“ и бъдещите планове за развитие на виртуалната реалност. Това събитие ще привлече вниманието на индустрията и потребителите, като ще даде възможност за оценка на това как „Мета“ дава отговор на предизвикателствата и възможностите, които предлага конкурентната среда.

В света на смесената реалност конкуренцията и иновациите ще продължат да се задълбочават, а потребителите ще имат все по-богат набор от възможности и преживявания. От както „Мета“ (Meta) и „Епъл“ (Apple) се състезават за своите дялове от пазара, всички ние можем само да се вълнуваме и очакваме с нетърпение новите постижения и иновации в света на смесената реалност.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook