Майкрософт е в процес на разработване на нова версия на търсачката си Бинг. Тя ще да бъде управлявана от изкуствения интелект на компанията Оупън Ай Ай, съобщава изданието Дъ Информейшън.

Според информационната агенция Ройтерс Майкрософт може да пусне новата версия до края на март и се надява тя да отправи истинско предизвикателство към компанията Алфабет, която управлява Гугъл.

Миналата година Майкрософт съобщи, че възнамерява да включи в Бинг генериращия изображения софтуер на Оупън Ей Ай – DALL-E 2. Двете фирми отказват коментар по въпроса за сега.

През 2019 г. Майкрософт финансира базираната в Сан Франциско Оупън Ей Ай с 1 милиард долара. В резултат те формираха дългосрочно партньорство за разработване на изкуствен интелект за облачните услуги на Майкрософт.

Оупън Ей Ай стои зад набиращия популярност чатбот Чат Джи Пи Ти (ChatGPT). Тя го направи достъпен за ползване на 30 ноември. Той е в състояние да отговаря на голямо разнообразие от въпроси и успешно да имитира начина, по който общуват и говорят хората.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook